Uteplats, altan och balkong

Uteplats, altan och balkong  

Ta hänsyn till era grannar när ni vistas på uteplatsen, altanen eller balkongen. Undvik att spela hög musik så det stör er omgivning.

Följande är inte tillåtet:

  • att lägga mattor eller annat täckande material som förhindrar avrinning av vatten från balkongplatta/golv. Balkongplattan/golvet ska kunna torka regelbundet för att inte förstöras. Kontakta oss på Viken Park om du är osäker på vad du kan lägga på ditt balkonggolv.
  • att förvara djur i inhägnad eller i bur.
  • att slänga ut cigarettfimpar(Observera att rökning på uteplats, altan eller balkong kan uppfattas störande av grannar och är då inte tillåtet.)
  • att plantera buskar och blommor i annat än i tätslutande krukor. Bildas märken och fläckar på golvet är hyresgästen skyldig att återställa golvet vid utflytt.
  • att montera parabolantenner.
  • att grilla med annat än elektrisk grill på balkonger.

Har du uteplats så tänk på att grilla en bit bort från huset så du inte stör dina grannar. Tänk också på att inte grilla för nära husfasaden med tanke på brandrisken.

Hyresgästen svarar för att uteplatsen, altanen eller balkongen hålls i städat skick och inte används som upplag, uppställningsplats för cyklar, skräp eller liknande. Godkännande från hyresvärden krävs vid uppsättning av extra staket eller andra fasta installationer.

Har du en altan är det ditt eget ansvar att sköta den. Rengör och olja om plankorna vid behov, rekommendationen är att rengöra och olja årligen för att hålla altanen i bra skick. Olja får du från oss.

Image