Bredband och TV

Bredband och TV  

Vi har indragen Öppen fiber i de flesta av våra fastigheter. Varje hyresgäst tecknar ett eget avtal för att kunna utnyttja tjänster för bredband, tv och telefoni via fiber. Leverantör kan fritt väljas.

I hyran ingår ett standardutbud av tv-kanaler. Några exempel är:

svt1, svt2, svt24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV4, Axess TV, svt1 HD, svt2 HD, TV4 HD, Playtjänsterna svt r, TV4 samt Axess TV.

För att komma igång ringer du Telias kundservice på telefonnummer 020 20 20 70 och säger att du vill ha den kollektiva tjänsten så kommer de skicka utrustning till dig.

För att sedan komma igång med basutbudet av TV-tjänsten hämtar du din TV-kod från Telia via kundtjänst telefonnummer 90 200 eller om du redan är kund, via Mitt Telia på nätet www.telia.se.

Behöver du hjälp att komma igång med er utrustning - switch och HD digital TV-box - så ingår gratis installationshjälp på plats. Ring Telias kundtjänst på telefonnummer 90 200 för att boka hjälp.

Bor du på Guldkullen behöver du ingen extra utrustning utan kan bara koppla in din TV.  Här ser du vilka kanaler som ingår i grundutbudet https://www.tele2.se/kundservice/tv-och-play/grundutbud. Där finns även information om eventuella driftstörningar och kontaktuppgifter till Tele2:s kundservice.

I de fastigheter där fiber inte finns indraget är vår rekommendation att införskaffa mobilt bredband alternativt bredband via telefonjacket.

Fråga gärna vad som gäller i just din fastighet när du flyttar in.

Beställa fler tv-kanaler och bredband

Nästan alla våra bostäder är anslutna till öppet stadsnät. Du har då ett utbud av tjänsteleverantörer att välja mellan och kan själv sätta ihop den mix av tv-tjänster, bredband och telefoni som passar dig.

Gå in på www.bredbandswebben.se och skriv in din adress så ser du vilka tjänster som finns för dig att välja.

Bor du på Guldkullen går du in på https://motala.itux.se/ och beställer de tjänster du vill ha.

Om din bostad inte är ansluten med fiber kan du beställa fler tv-kanaler och bredband via till exempel ADSL eller mobilt bredband eller tv-kanaler via Boxer och marknätet på www.boxer.se.

Vägghängd TV

En av de vanligaste anledningarna till att hyresgäster måste återställa sin lägenhet är att man inte tänker sig för innan man borrar hål i väggarna. Om det blir för många plugghål räknas det som skada och hyresgästen kan därför bli debiterad för kostnaden att återställa väggen. Vägghängd TV är av det skälet inte något vi rekommenderar.

Image