Inflyttning

Inflyttning  

När du ska flytta​ in i din nya lägenhet är det mycket att tänka på. Här kommer några råd från oss:

Tillträde

Du har rätt att tillträda bostaden klockan 12.00 inflyttningsdagen. Inträffar den en lördag, söndag eller annan helgdag är det nästkommande vardag som gäller.​

Nycklar​

Nycklarna hämtas ut på vårt kontor på Platensgatan 21 i Motala.
Boka en tid med oss innan du kommer!​

Hyra inflyttningsmånaden​

Hyran för den månad som du flyttar in i ska vara betald innan du kvitterar ut nycklarna. Ta med kvitto på inbetalningen om du betalar hyran mindre än tre arbetsdagar innan nyckelkvittens. ​

Autogiro

​Autogiro är ett enkelt sätt för dig som hyresgäst att betala hyran. Genom autogiro kommer dina betalningar till oss att ske automatiskt. Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på ditt konto.

I god tid före betalningsdag får du en hyresavi med besked om hur mycket som kommer att dras från ditt bankkonto. Inga pengar dras från ditt konto utan att du vet om det. Dessutom har du möjlighet att stoppa betalningar om något inte stämmer.

När du är ansluten till Autogirot behöver du inte oroa dig för att missa någon betalning. Vi ser till att betalningen alltid görs på rätt dag. Du behöver inte fylla i och posta några blanketter varje gång du ska betala.

För att komma igång behöver du bara skicka e-post till oss på ekonomi@vikenpark.se så hjälper vi till att lägga upp tjänsten. Det kostar inget extra.​ Vi behöver då få information om vilket kontonummer det ska dras ifrån (samt clearingnummer), vem som är kontoinnehavaren och vilken dag i månaden autogirot ska dras. Du som anmäler dig till Autogiro måste stå på hyreskontraktet. Vill du inte maila så kan du fylla i den här blanketten istället.

Sedan tar vi hand om resten, månad efter månad så länge du själv vill. Om hyran förändras får du en avi där du kan se din nya hyra. Betalningen sker dock automatiskt precis som vanligt.

Elavtal​

Teckna ett elavtal i god tid innan du ska flytta in. Ta kontakt med det elbolag du valt och var beredd på att uppge adress och lägenhetsnummer på din nya lägenhet. Lägenhetsnumret hittar du på ditt hyresavtal.

Hemförsäkring

Inbrott, brand eller översvämning kan drabba vem som helst. Hyresgäster boende i Viken Parks fastigheter ska ha en hemförsäkring.

En hemförsäkring skyddar dig ekonomiskt om något skulle hända med din bostad eller dina saker. Om du till exempel skulle få en vattenskada kan du via hemförsäkringen få möjlighet till ersättning för saker som blivit förstörda. Hemförsäkringen kan också vara en trygghet om du själv skulle orsaka en allvarlig skada. I de flesta hemförsäkringar ingår även stöldskydd och rättsskydd.

Förvara inte stöldbegärlig egendom i källar- eller vindsutrymmen. Tänk också på att fukt kan uppkomma i källarförråd. Placera därför inte föremål direkt mot golv eller vägg.

Adressändring

Vänd dig till Skatteverket på https://skatteverket.se/flytta för att få rätt folkbokföringsadress. Om du önskar få eftersändning, beställ det på www.adressandring.se. Se till att affärskontakter som banker, postgiro, försäkringsbolag och företag där du har abonnemang/ avtal tecknade så som tele, bredband, el och tidningar blir informerade om din nya adress. ​

Image