Tips för en bra inomhustemperatur

Tips för en bra inomhustemperatur

Om termometern visar 19 grader eller mer är temperaturen i din lägenhet rätt. Om du ändå upplever att det känns kallt trots att du klär på dig mer, följ då våra tips.

Ställ möbler en bit ifrån elementen och undvik gardiner som hänger ner över dem. Runt elementen ska luften kunna röra sig fritt, så att värmen sprids till resten av lägenheten.

Vädra snabbt när det är kallt ute, max fem minuter. Annars kan temperaturen i din lägenhet sjunka.

Använd bara spisfläkten när du lagar mat. Om fläkten står på i onödan dras värmen ur lägenheten och ersätts med kall luft som kyler lägenheten.

·         Rengör ventiler. I en del hus finns synliga tilluftsventiler. De kan sitta vid fönstret eller inne i lägenheten. I tilluftsventilerna kommer frisk luft in. Vrid inte på dem och täpp inte till dem.

Är det ändå kallt?

Om du upplever att det är kallt trots att du följer råden ovan kan du mäta temperaturen. Mät mitt i rummet på en meters höjd från golvet. Visar temperaturen under 19 grader flera dagar i rad är du välkommen att kontakta oss på Viken Park så ska vi försöka undersöka vad som är fel.

Tänk på att kalla element inte behöver betyda att det är något fel. När temperaturen i lägenheten är 19 grader eller mer blir elementen kalla.

För varje grad vi ökar temperaturen i lägenheterna ökar energiförbrukningen vilket bidrar till en negativ klimatpåverkan.

Lämna ett svar